Polsterbo - Torben Bank Sørensens, en side om Slægt, Gravsten og Adoption  
Indlogning
Brugernavn
Kodeord
Husk mig  
Bliv registreret bruger? her.
Glemt dit kodeord? nyt her.
18 Oktober 2018 10:23:53
Navigation
Forsiden
Mine A-forældre
Mine B-forældre
Efterlysninger
Søg i min slægt

Info fra Bøger m.v.
Debatforum
FAQ
Fotoalbum
Links
En rejse til Siam
Rejsen til Færøerne

Vejle 1974
Gæstebog
Overblik over siden
Søg på siden
Kontakt siden (mail)

Menu Gravsten
Søg efter gravsten, på Kirkegårdene

Starten på mit projekt gravsten

Gravsten fotografering i Kirke- Justits & Data-ministeriet

Danmark fotograferede kirkegårde. Dk-gravsten
Indslag i TV-sydBesøgende
Gæster online: 1
Ingen brugere online

Antal brugere: 476
Nyeste bruger: Knold

Rejsen til Siam
Velkommen til siden om vores til Siam
( Thailand )

En lille beretning om vores 14 dage i Thailand i 1995.

Da i engang i starten af 1995 købte nogle vare hos Carøe's postordre firma, da så vi godt det havde 25 års jubilæum, men mere tænkte vi ikke over det. Men så en dag slutningen af juni blev vi ringet op, at vi havde vundet den rejse, vi var lidt forsigtige, vi ville jo gerne se det på tryk, og det kom dagen efter, og så d. 29 Nov.1995 tog vi af sted. Ordet THAILAND står for Frihedensland, navnet blev officiel vedtaget i 1939. Før det kaldes det Siam. Og det er det eneste land i Østasien der ikke har været en koloni.
Vi rejste med Larsen Rejser fra Billund Torsdag d. 29 Nov. 1995. kl. 15.50 til København derefter til Franfurt og så efter 11 timer flyvning landede vi torsdag, i Bangkok eller Krung Thep... (for fulde navn tryk her). Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til hotellet kl. 19.30. Quality Resort, ca. 15 km. syd for Pataya. Hvor vi så blev indlogeret i vores bungalow.
Vi havde temperaturer på ca. 30°C og dagen og ca. 20°C om natten. ingen regn i den tid vi var der, for det var lige efter regntiden. Den sidste "skylle" fik de 3 dage før vi ankom. jeg vil også lige fortælle at kl. 6.00 om aftenen skinner solen, og en ½ time efter er det helt mørkt. Da solen står næsten lige over hovedet på en, til middag, og går lodret ned, i øst. For resten er tidsforskellen mellem Danmark og Thailand 6 timer.

Fredag. 1 Dec.

Første dag gik som vi havde planlagt, som en "slap af dag" på Hotellet. Det var lidt overskyet, så det gav en dejlig overgang, til varmen
Vi Bader, prøvet skiboot, og om aftenen var der gratis Cocktail party 18-19 i haven.

Lørdag. 2 Dec.
ELEFANT-KRAAL. kl. 13.15 Elefanter på træningstur og diverse optræden med elefanter. Bagefter
ELEFANT-TREKKING. kl. 15.00. Startede vi på elefant ryg gennem den lokale natur, i ca. 2½ time. Og det gav en ekstra løbetur, fordi elefanter er i løbetid i December, så de havde deres snabler alle steder !. Som afslutning fik vi øl eller vand, med ananas til, og vi fik et billede af os selv på elefant ryg, taget af dem på stedet, det var i et askebæger. Og så kørte vi med "grisebil" hjem, det er en pickup hvor der er bænke langs siderne bag på, og man aftaler prisen på forhånd.

Søndag. 3 Dec.
Vi skal til River Kwal. Op kl. 4.30 klar til afgang kl. 5.30 fra Hotellet. Det bliver en rigtig god tur, hvor vi kun er 3. Dansk guide "Lange Mette", og Thai-guide Mr. K. og en Svensker der skulle være ny guide. Og Lange Mette havde virkeligt sat sig ind i turen så hun fortalte og fortalte.
Ank kl. 10.30. til KANCHANABURI. Hvor vi spiser på en flåde, og ser mange BEAT-bood komme ind fra nattens ture, det er store flåder der sejler ud om aftenen, nogle med over 100 mennesker på hver. Hvor de så fester til næste dag, op af formiddagen.
Ank. kl. 13.00 til HELLS-FIAR PASS. En klippe som fanger har en kløft igennem, til jernbanen, den er 125 m. lang og op til 25 m. høj, og de havde kun hammer og mejsel.
Ank. kl. 14.00 til SAIYOK et yndet udflugtsmål for Thailændere. Et meget flot sted, hvor vi sejle rundt på en tømmer flåde i en times tid, mellem høje lodrette klipper, og flere vandfald. Ejeren af flåden har en lille, tam abe om bor, den er bare så sød.
Ank. kl. 16.15 til RIVER KWAI VILLAGE. Hvor vi overnatter.

Mandag. 4 Dec.
Op kl. 4.00 og med bussen til Namtok, hvor vi skal med "Dødens jernbane" kl. 5.25, det er et tog uden vinduer, og det er en kold tur, men en stor oplevelse. Der er kun et par munke og nogle skolebørn med for Namtok, men der kommer mange efterhånden.
Vi Ankommer til "River Kwai Bridge" kl. 7.15, det var skuffende, og har ikke noget at gøre med filmen (Broen over river Kwai) at gøre. Og den årlige fest, som de holder foregik, så der var en masse sat op. For dem der har set filmen, kan jeg fortælle at den er flere gange stører. Filmen er for resten optaget i Sri Langa.
Afgang kl. 8.30 Sejler til museet JEATH, (forbogstavende af: Japan England Amerika Tyskland Holland) efter ca. 15 min. sejlads. ankomme vi til JEATH minde-museet. Det er ikke stort men uhyggeligt, så det løber koldt ned af ryggen på en. For i forbindelse med byggeriet af broen, som Japanerne byggede brugte de fanger til, der døde ca. 126.000 mennesker i de 15 mdr. byggeriet stod på, her iblandt flere Danskere, som ligger på en kirkegård tæt vid, sammen med 36.000 andre. alle med hver sin sten med navn.
Så fortsætter vi til "Den Gyldne CHEDDI". i Nakhon Pathom, (en Cheddi, er et gravtårn) hvor vi er kl. 10.30. Et gravtårn på 127 m. Et meget helligt sted, for nogle siger at Buddha ligger begravet under.
Til middag kommer vi til ROSE-GARDEN. En Kinesisk have og hotel hvor vi spiser.
For så at køre tilbage på hotellet. QUALITY kl 17.00.
Den Gyldne Chedi, med signe 127 m.


Tirsdag. 5 Dec.
Kong BHUMIBOL fødselsdag. født 5 Dec. 1927. og d. 5 Maj 1996 har han været konge i 50 år. Befolkningen ærer kongen som et symbol, så næsten alle har et billede hængende af ham, og alle forrentninger og firmaer har store fortsætter hængende omkring hans fødselsdag, smykket med glimmer og masser af kulørte lys. Han har 1 søn og 3 døtre. men befolkningen er meget imod at sønnen skal overtag magten, da han er gift med en tidligere prostitueret . De vil hellere have den ene datter, da hun gør meget for den fattige del af befolkningen. Hans mor døde d. 18/7-95 og skal brændes til Marts/April 96.
Dagen gik ellers på stranden, og i Pattaya på bytur, og for at få taget mål til en skjorte, som var med i prisen på rejsen.

Onsdag. 6 Dec.
Slap af dag, Var på bytur i Pattaya, og JomThen.


Torsdag. 7 Dec. I Bangkok.
Afg. kl. 7.45. Indlogeret på Royal Parkview Hotel i Bangkok. Byen er så forurenet at jeg fra 27 etage kunde vi se ca. 4 km. vel, hvor vi senere på eftermiddagen tog til World Tread Center, et stort indkøbs center på 8 etager, hvor vi spiste. Da vi kom ud omkring kl. 9 var det et mærkeligt syn vi fik, foran centeret sad mange hundrede mennesker og hyggede sig, til levende musik. Og trafikken på gaden (biler og knallerter) var enorm, men næsten ingen cykler.

Fredag. 8 Dec.
Afg. kl 7.15 til GRAND PALACE. det tidligere konge pallads, og her ligger Thailand heldigste tempel, hvor den hellige EMERALD BUDDHA, eller Smarad Buddhaen står, den er 66 cm. høj & 46,3 cm. bred. og er lavet i en Jadesten. Og er utrolig flot. Og det er et af de eneste steder i Thailand man IKKE må fotograferer.
Sejler kl. 10.45. KLONG tur. vi bl.a. skal se "Det flydende marked" selv om der ikke er meget af det mere, efter den store oversvømmelse de har haft. Og på turen se vi også slummen, som der er meget af. Floden i sig selv en meget ulækker, man kan kun se ca. 2 cm. ned i vandet.
Til sidst er kommer vi til, Juvel sliberi GEMS GALLERY INT. med en meget stor og flot udstilling af juveler, der var mange smykker til flere millioner. Og man kan få lavet et smykke som man selv vil have det, og man kan se det blive lavet.
Grand Palads. (bemærk størrelsen )


Lørdag. 9 Dec.
Afg. kl. 7.30. I BUDDHA's FODSPOR. i Wat Traimitr, Guld-buddha (på 5,5 Tons). fund af ØK. i 1950-erne. Derefter til Wat Phra Keo (kaldet Wat Po) med den liggende Buddha, det er den næststørste Buddha figur, der er 46 m. lang, og beklædt med guld. Derefter tar vi til Wat Arun, morgengryet tempel. på den anden side af floden, det er en bygning beklædt med poselæn, og meget flot.
Så tog vi til China-town, hvor vi gik en tur mellem alle boderne, og var tilbage på hotellet kl. 13.00.
Efter vi havde spist tog vi til World Tread Center, igen. med TUK-TUK til hotellet, det er en trehjulet bil.
Om aftenen var vi på DINNER CRUISE, vi sejler kl 19 til 21 hvor vi spiser om bord, mens vi sejler af floden Chao Phraya. Det er utrolig flot, i modsætning til om dagen. Derefter tar vi til PAT-POONG marked, et marked hvor alt sælges, og man skal "prutte" om priserne. Og der en mange steder der står folk og vil lokke en ind på Go-Go bar, men man skal passe på, for nogle steder skal man betale for at komme ud. Efter midnat tar vi en TUK-TUK tilbage til hotellet.
Tuk-Tuk en "Taxi"


Søndag. 10 Dec.
Afg. kl 9.00 fra hotellet, og tilbage til Quality, roen og den rene luft. Resten af dagen er vi på på stranden.

Mandag. 11 Dec.
NONG NOOCH. fra 8.30 til 12.30.
Thaishow og orkidehave. Optræden med div. danse og traditioner, derefter elefant show, bl.a. med en elefant der køre rundt på pladsen, på en trehjulet cykel, ja, vi har det på video, (se klip her 2Mb.). elefanter der går, og ligger over mennesker, o.m.a.

Tirsdag. 12 Dec.
Strand dag med Larsen, dvs. forskellige aktiviteter, hvor vi bl.a. prøvede Parasiling.
SUNSET TOUR. fra 15.30 Solnedgangen set fra Koh Larn. (en ø), ca. 1 times sejlads ud for Pattaya. Flot sand strand, og klart vand, på ca.33°C. Det er en bjergrig ø, med en flot natur, og utrolig stille, der er ingen veje eller køretøjer. Og så ejes den af en dansker.

Koh Larn. Øen


Onsdag. 13 Dec.
Afrejse med Afg. fra QUALITY kl. 17.15. Ank. Bangkok Int. lufthavn kl. 21.10. hvor vi handler toldfrit.

Torsdag. 14 Dec.
Afg. Bangkok kl. 0.55 med Bowing 747 Ank. til Frankfurt, kl. 6.30 (flyvetid 11.35). Ankommer til Billund lufthavn kl. 12.55 hjemme hos os selv kl. 13.30

Foto fra ca. 8000 m. højde. over Thailand.

Mere information findes bl.a. hos eller

Bangkok skriver sådan på Thailansk:

Den Korte udgave: Krung Thep.
Den lange: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

De første to ord er det man bruger, eller er det verdens længste stednavn.
Hvis du vi høre udtalen så er den har i BANGKOK.WAV. (på 546 Kb).

Tilbage til sidens top