Polsterbo - Torben Bank Sørensens, en side om Slægt, Gravsten og Adoption  
Indlogning
Brugernavn
Kodeord
Husk mig  
Bliv registreret bruger? her.
Glemt dit kodeord? nyt her.
18 Oktober 2018 10:23:40
Navigation
Forsiden
Mine A-forældre
Mine B-forældre
Efterlysninger
Søg i min slægt

Info fra Bøger m.v.
Debatforum
FAQ
Fotoalbum
Links
En rejse til Siam
Rejsen til Færøerne

Vejle 1974
Gæstebog
Overblik over siden
Søg på siden
Kontakt siden (mail)

Menu Gravsten
Søg efter gravsten, på Kirkegårdene

Starten på mit projekt gravsten

Gravsten fotografering i Kirke- Justits & Data-ministeriet

Danmark fotograferede kirkegårde. Dk-gravsten
Indslag i TV-sydBesøgende
Gæster online: 1
Ingen brugere online

Antal brugere: 476
Nyeste bruger: Knold

Gravsten start foto
De forsvinder med tiden


Gravsteder og sten bliver almindeligvis fjerner efter 10 til 30 år, efter den sidst afdøde, og mange af de gamle sten, som er blevet gemt, evt. i et lapidarium, kan man næste ikke læse mere, simpelthen på grund af vejret.

Det startede for mit vedkommende, i forbindelse med slægtsforskning, hvor jeg efterhånden så hvordan stenene forsvandt, så efter jeg have snakket med kirkegårdslederen i Vejle, og arkivet så gik jeg i gang, for lovmæssigt var der ikke noget til hinder for at fotograferer dem, så i 2001 begyndte jeg systematisk og fotograferer dem, og registrer dem efter gravstedets nummer, da jeg havde fået kopier at kortene over kirkegården.

Efterhånden så kom spørgsmålet om hvordan jeg kunne gøre dem tilgængelige, til start ville jeg kun lægge lister med navne og data ud. Og for det andet skulle de nyeste ikke med, men hvor gamle skulle de så være ?. I loven var der ikke noget om det, så efter snak med dem på kirkegården og arkivet, og en telefon opringning til kirkeministeriet, blev det til min. 10 år siden, det er de samme som loven siger om tilgængelighed for adgang til kirkebogen for døde.

Så en dag mødte jeg Joan Bedsted som havde fået samme "skøre ide", og vi snakkede og blev enige om at vi ville fotograferer hele Vejle amt, d.v.s. de gamle amter før 1971, og der var ingen grund til at vi gik og tog de samme steder. Men efterhånden kom der så nogle med både fra Skanderborg og Ribe amter. Og til sammen har vi hele Vejle amt, Joans kirkegårde finder du her her.

Så i slutningen af 2003 kom Vejles kirkegårde på min hjemmeside. På arkivet havde de en del billeder fra starten af 60-erne, som jeg fik lov at scanne ind, og registrer efter deres system, det er derfor det er mange typer af numre blandt dem. Og med tiden har de fundet flere, så jeg har fået med.

Jeg var i Vejle Amts Folkeblad, med en artikel om det, d. 18 April 07, dette gav anledning til en klage fra en borger i Vejle, til bla. Kirkeministeriet. Som du kan se her.

Så i Nov. 2007 startede vi Dk-gravsten, for af samle alle fotograferede kirkegårde i landet, og til at starte med havde vi godt 400 kirkegårde ud af ca. 2400. og i April 2010 rundedes de 1000.