Polsterbo - Torben Bank Sørensens, en side om Slægt, Gravsten og Adoption  
Indlogning
Brugernavn
Kodeord
Husk mig  
Bliv registreret bruger? her.
Glemt dit kodeord? nyt her.
18 Oktober 2018 10:24:04
Navigation
Forsiden
Mine A-forældre
Mine B-forældre
Efterlysninger
Søg i min slægt

Info fra Bøger m.v.
Debatforum
FAQ
Fotoalbum
Links
En rejse til Siam
Rejsen til Færøerne

Vejle 1974
Gæstebog
Overblik over siden
Søg på siden
Kontakt siden (mail)

Menu Gravsten
Søg efter gravsten, på Kirkegårdene

Starten på mit projekt gravsten

Gravsten fotografering i Kirke- Justits & Data-ministeriet

Danmark fotograferede kirkegårde. Dk-gravsten
Indslag i TV-sydBesøgende
Gæster online: 1
Ingen brugere online

Antal brugere: 476
Nyeste bruger: Knold

At søge min biologiske forældre

Som ung tænkte jeg ikke over det i det daglige, Det er ikke før her for 4-5 år siden, at tankerne for alvor kom om, hvor jeg stammede fra ?, hvorfor blev jeg bort-adopteret ?, hvorfor ser jeg ud som jeg gør ?, og så videre, og det er sikkert fremmet af mit arbejde om slægtsforskningen.
Det første skridt var, at få et udskrift fra kirkebogen fra mit fødesogn. Der gjorde jeg så i efteråret 2002 inden jeg fik taget mig sammen til at skrive. Og så d. 30/8 2002 sendte et brev til præsten. og fik svar d. 12/9. hvor jeg så ud fra deres fødselsdatoer kunde regne ud at min far, Jacob var 49 da jeg blev født og sandsynligvis ville være død i dag, da han skulle være 93 år, og min mor, Dania, var 35 ville være 80 år, så !.
Så hvis nu er af dem var levende, men meget syg ?, kunne de få et chok over jeg kom ?, "turde" jeg så opsøge dem ?.
Men jeg kunde jo gå på folkeregistret og få oplysninger. og d. 16 Sep. gik jeg på folkeregistret, hvor jeg fik oplyst at de begge var døde, så det behøvede jeg ikke tænke mere på, min Jacob døde i 1975 og Dania i 1991.

Hvad kunde jeg så gøre, jeg havde deres sidste adresser, og så var muligheden og finde deres dødsannoncer i avisen fra dengang. Og selvfølge også, få en kopi af faderskabssagen og af jordmoderprotokollen. Men jeg sende først bud efter faderskabssagen.

Men jeg kan lige så godt komme videre så onsdag d. 25/9 2002 tag vi (min sambo) af sted til Vig lokalarkiv, ved Nykøbing Sj. det er område de havde boet i da jeg blev født, jeg kommer som en der arbejde med slægtsforskning, hvilket jeg jo også gør, men det var jo ikke lige det !, for på det tidspunkt, der er ingen der skal vide hvad grunder til min søger er, for hvad hvis nu søskende, børnebørn eller andre høre om at der er en der søger "sin mor" og deres, så ingen snak om det, røgter det kan jo blive til noget grusomt noget.

Vi kommer over til Vig arkiv, og spørger efter om de har noget om disse navne, og for at finde deres dødsannoncer i avisen, mens han sider og leder fortæller han at der plejer og komme en mand, som vid en masse om lokalhistorie, i området, og det lyder spændende, inden vi får fundet de gamle aviser frem, så komme han, og vi snakke lidt om dit og dat, og jeg fortæller vi komme fra Vejle. Han spørger så hvad vi søger efter,


Og jeg viser ham den lap papir jeg har med, hvor jeg har skrevet deres navne og fødselsdatoer på, og så siger han at han vid ikke så meget om dem, men han kender en som sikkert kan fortælle mig noget mere, det er hans nabo, så han vil lige ringe til hende på hendes arbejde, så kan vi eventuelt aftale et møde i dag, inden vi skal tilbage til Jylland.

Så mens han leder i telefonbogen, fortæller han at det er en at hendes børn (min mors), nu kommer jeg til at svede, for så er det jo min søster, PUU HA, nu er jeg pludselig meget tæt på, og det var jeg slet ikke forberedt på, nu husker jeg ikke hvad der skete, men mine tanker er bla. omkring, hvad nu vis vi skal mødes om lidt ? hvad nu hvis ?.

Men han ringer op og de snakke lidt, så rækker han mig telefonrøret, og siger "nu kan jeg selv snakke med hende, så kan i aftale hvornår i kan mødes", jeg får røret, og jeg fortælle jeg er slægtsforsker og søger oplysninger om "Dania", hun spørge selvfølgelig hvordan vi er i familie, hvor jeg så siger det er lang ude, og lidt svær sådan lige og forklare, og jeg ikke vi tage hendes tid på arbejde.

Men vi aftaler så og mødes når hun får fri, det er ca. 2½ time senere. kl. 16.30. Jeg ville ikke stå der på arkiv og fortælle noget, hvis hun nu ikke vil "kendes ved mig" så kunde det nemt starte en masse sladder, især da han er hendes nabo, men vi aftaler og mødes når hun kommer hjem fra arbejde kl. 16.30, så slutter vi og så er det bare ud, af arkivet, vi får ikke fundet dødsannoncer eller skrevet i deres gæstebog, som man plejer. (men det har vi gjort siden)

Nå, men der er ca. 2½ time til vi skal mødes, så vi kører til kirkegården, i Udby, hvor min/vores mor er begravet, og finder også stenen, så køre vi også forbi det sidste sted hun boede, og til kirkegården hvor jeg regner med min far skulle være begravet, det er i samme område, men jeg finde ikke stenen, så det er nok sløjfet !.

Tiden kommer og vi køre ud hendes adresse, og hun er lige kommer hjem, da vi kommer, men vi kommer med ind, hun sætter lige en tår kaffe over, og spørger så om: "hvordan er vi så i familie ?" jeg siger så lidt forsigtig: "ja, for at sige det lige ud, så skulle vi være søskende", og hun svarer: "det tænkte jeg nok", så nu sider jeg og vid ikke hvad jeg skal sige, for det svar havde jeg ikke ventet, og der går mange tanker gennem hovedet på mig.
Men så forklare hun at på vej hjem fra arbejde, var hun kommer til at tænke på dengang, vores mor døde, da havde en anden ældre søster nævnt "at der vist nok var et barn mere", en de 3 som de var, og de havde snakket lidt om det, men siden havde de aldrig snakket om "mig", (jeg vil lige sige, at de er alle ældre en mig). også gik snakken ellers og hun prøvede og ringe til de andre søskende, men ingen af dem var hjemme.

Men vi fik snakke en masse, og jeg fik også at vide at vores mor var fra Færøerne, og faktisk kommer fra en tidlligere både rig og berømt familie der oppe, og den ældste søster var født der oppe, hun bor nu i Århus, og vi er kun halvsøskende, de har alle andre fædre, og jeg har ingen hel søskende. og hun fortalte at det gravsted, hvor min far er begravet, er blevet nedlagt for kun 2-3 måneder siden, hvor ærgerligt !,

Men vi køre en tur på kirkegården, og se stedet hvor han ligger, det er desværre kun en græsplæne nu. Vi kører videre ud til huset som de boede i, på det tidspunkt, hvor jeg blev født, og som kunde have været mit barndomshjem, det en lidt mærkelig fornærmelse !.

Vi kører hjem til dem igen, og så snakke vi til omkring 23.30. Hvor vi så kører mod Jylland igen, og det var en mærkelig køretur, hvor tankerne for rundt i hovedet på en, for der var pludselig sket så meget, jeg havde jo ikke regnet med og møde nogle søskende, så hurtigt. Jeg havde kun tænkt på at jeg først ville beslutte mig, for hvad jeg ville gøre, efter mit besøg på arkivet i Vig.


Og om fredagen d. 27 ringer telefon, vi er til en fødselsdag, det er den ældste søster der ringer, fra Århus, og vi snakker lidt, og hun vil meget gerne møde mig, så vi aftaler at vi skal komme der op om søndagen.

Vi kører så til Århus, det er stadig mærkelig, for jeg er ikke rigtigt kommer over alt det der skete i onsdags, og nu er det allerede den anden søster jeg skal møde, men det går rigtigt godt, de havde selvfølgelig snakke om mig over telefonen, og jeg var accepteret.

Men vi får snakket en masse og jeg ser billeder af vores, forældre og forfædre, og mærkelig nok er jeg den af os der ligner vores mor mest. Hun bekræfter også at min far ikke har andre børn, men de har ingen forklaring på hvorfor jeg blev bortadopteret,

Der var aldrig blevet snakke om "mig" i hjemmet, men hun huske godt at Dania var væk i "en uges-tid", det var da jeg blev født, På min mors side er der flere kusiner, fætre og mange længere ud, som er levende i dag, men det eneste familie på min far side er at, han havde haft en søster, som fik en dreng, men hun døde få år efter han var født, og han var kommet i pleje hos, mine forældre og at han skulle være rejst til nord Sverige for mange år siden, da han ikke ville ind til militæret.
Jeg ved han er født Poul Erik Jensen, og er født omkring 1940, og hans mors navn var Else Marie Jensen, f. 11 Feb. 1920. og de er født i Egebjerg sogn, eller det område.

Siden har jeg snakke flere gange med dem på Sjælland (der er 1 bror og 1 søster), og min bror har været her, på besøg sammen med hende fra Århus. Og det er også hende jeg har snakket mest med, bla. fordi der er tættest på (og der er ingen bropenge, når vi skal besøge hinanden).


Den 29 Marts 2003 tog vi til Færøerne, med skib, i 14 dage, hun har været der flere gange. Det var en spændende tur, og vi boede hos noget familie og besøgte flere, fra familien, men går man langt nok tilbage så er de fleste beboerne på øerne i familie.

Jeg fik efterhånden så mange indtryk og så meget fortalt, at det ikke er til og huske alt, bla. fordi Færinge næsten altid, har fortalt videre om hvad der var sket i familien, og så elsker de fleste og fortælle. Du kan se og læse mere om turer på Færøerne i en anden artikel.


I mellemtiden har jeg fået oplysninger om fra faderskabssagen, og fra kommunerne, Og jeg kan se at min mor har boet mange steder, men min far er født i Højby, men ellers er vokset op, og altid har boet samme sted.

I oplysningerne fra kommunen kan jeg se at min mor og far, er blevet gift, efter jeg blev født, og skilt igen efter godt 8 år ægteskab.
Og i jordmoderprotokol, og jeg var en stor dreng da jeg blev født, på 4500 g. og 55 cm. fødslens varighed, tidspunkt m.m. og endelig en mærkelig ting, jeg er født som nr 5. !.

Min slutbemærkninger:

Jeg er i dag glad og lykkelig for at have fundet mine søskende, og at de vil kendes ved mig, men lidt ærgerligt over at mine b-forældre ikke lever mere, for jeg har jo spørgsmål som kun de ville kunde svare på, men det er der ikke noget at gøre vid.
Jeg har fået at vide at min far døde hjemme i sin seng, sikkert at hjertestop, og hun døde på sygehuset i Holbæk.
Mine søskende mener at det måske var af økonomiske grunde, ikke kunde magte at beholde mig, da de har begge havde et hårdt og sparsomt liv.
Og mine søskende har også haft en hård barndom og noget omflakkende tilværelse, (syntes jeg efter hvad de har fortalt), så jeg er sikkert den, der har haft det mest stabile hjem og barndom af os.


Skrevet af Torben d. december 21 2006 10:11:03 1 Kommentar(er) · 54713 Fremvisninger · Udskriv

Kommentarer
rytter47 d. april 14 2011 19:32:48
Hej Torben, Tak for historien, der er mange følelser der farer gennem hovedet på én der også er adopteret, og i fuld gang med at slægtssøge, som jeg nu kalder det.
Det har nu bragt mig til Canada et par gange, og DET land bliver man helt "bidt af".
Når man nu er tæt på grænsen til USA, er det også blevet et smut over "the border" et par gange, men familien er spredt over flere stater, men hat dog kontakt med en del, det "gode" ved dette, er: man bliver aldrig færdig, og hvis man "keder sig", er det så sandelig ens egen skyld.
Kan så sandelig godt følge dig i dien tanker og søgen.

Mvh Rytter47

Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.