Polsterbo - Torben Bank Sørensens, en side om Slægt, Gravsten og Adoption  
Indlogning
Brugernavn
Kodeord
Husk mig  
Bliv registreret bruger? her.
Glemt dit kodeord? nyt her.
18 Oktober 2018 10:24:30
Navigation
Forsiden
Mine A-forældre
Mine B-forældre
Efterlysninger
Søg i min slægt

Info fra Bøger m.v.
Debatforum
FAQ
Fotoalbum
Links
En rejse til Siam
Rejsen til Færøerne

Vejle 1974
Gæstebog
Overblik over siden
Søg på siden
Kontakt siden (mail)

Menu Gravsten
Søg efter gravsten, på Kirkegårdene

Starten på mit projekt gravsten

Gravsten fotografering i Kirke- Justits & Data-ministeriet

Danmark fotograferede kirkegårde. Dk-gravsten
Indslag i TV-sydBesøgende
Gæster online: 1
Ingen brugere online

Antal brugere: 476
Nyeste bruger: Knold

Velkommen til Polsterbo


Mit navn er: Torben Bank Sørensen. og jeg bor i Vejle,i et hus ved navn Polsterbo, som komme af bæk ved navn Polsterbæk, som udspringer her, så deraf navnet på dette websted.
Min tiptipoldefar, Niels Hansen Bank, 
Gravsten som i dag står på Give museum
Jeg har arbejdet seriøst med slægtsforskning siden år 2000, men jeg har altid været interesseret i gamle billeder.
Jeg startede med min egen slægt, dvs. min adoptiv forældre da det er dem som jeg kalder, og kender som forældre og da jeg er adopterer, hvilket jeg altid har vist det, så jeg ville også finde noget om den side af det.

Slægtsforskningen medførte også mange besøg på kirkegårde, og i 2001 fik jeg så en ide men at jeg ville fotograferer alle gravsteder i Vejle, dvs. på 4 kirkegårde. Det snakkede jeg så med kirkegårdslederen om, og jeg fik kort over kirkegårdene, så jeg kunde lave det med billede numre så det passede gravstedsnumret, og med Vejle byarkiv fik jeg en aftale om at jeg måtte få kopier af de billeder de havde af gravsten.
Dette har siden udviklet sig til mange andre kirkegårde. Og undervejs mødte jeg Joan Bedsted, som også var gået i gang med af fotograferer, og siden har vi arbejdet sammen.

Det seneste er jeg har åbnet Gravstensarkivet, hvor mine kirkegårde findes, med billeder på. Og mulighed for og søge på hver enkelt kirkegård, hvor du kan søge på navn samt fødsels- og døds-dato.
Den 14 Nov. 2007 startede jeg sammen med Joan Bedsted siden Dk-gravsten. Et sted hvor vi samler samlet links til alle fotograferede kirkegårde i Danmark, og lavet det med links direkte på amtskortene, samt lister til hvert enkelt amt.

Jeg startede med en hjemmeide på http://home1.inet.tele.dk/torbenbs (ikke aktiv mere) som jeg oprettede i Juli 1996, hvor jeg prøver at samle frekvenser i Vejle området, dvs. alt fra Politi, Falck, Brandvæsen, Taxa og meget andet, den findes ikke mere siden TDC nedlagde deres gratis hjemmesider i 2009.
Der havde jeg også noget om min slægtsforskning, men i Dec. 2001 oprette jeg så Polsterbo domænet, og det er mit hoved-side nu.

Børnehjemmet Fjordbakken i Holbæk, hvor jeg var det første halve år af mit liv Som du nok har læst så er jeg adopteret, jeg har altid vist det. Da jeg fik papirerne fra Landsarkivet på Sjælland, da jeg er født i Nykøbing Sj., kunde jeg allerede der se da de var oppe i åerne da jeg blev født, og jeg fandt hurtigt frem til af at de var døde. Men mens jeg undersøgte noget om hvad de havde lavet og hvor de havde boet, så stod jeg pludseligt overfor min søster, hvordan jeg fandt/mødte dem i 2002 ! Det kan læse mere om her.

Jeg vil ikke bruger tid på at oprette en masse links, for dem kan du finde mange steder. Til gengæld vil jeg komme men dvs. oplysninger som jeg har fundet steder hvor man måske ikke lige forventer at finde den slags, f.eks. i gamle ugeblade. Se under Info fra bøger m.v.

Til slægten Bank, (som stammer fra min farmor) er der en særlig tak til Tage Bank, som bla. har forsket i Bank-familien i mange år.
I 2008 var en del af slægten samlet på Stenbrogaard i Give, og vi prøver nu og få samlet til et nyt slægtstræf i 2014
Se billeder har fra og fra tidligere

Nyheder
Vandel Flyveplads Gårdene
Lidt af hvertNavneliste til gårdene syd for Vandel. omk. 1940.

I området hvor Vandel Flyveplads blev anlagt, tog tyskerne gårdene som lå i området, nogle blev revet ned, men nogle af dem findes stadig.
Torben d. august 15 2007 19:01:14 · Læs mere · 7532 Fremvisninger · Udskriv
Bøger og andet jeg kan slå op i
Lidt af hvertBøger og andet jeg kan slå op i, og måske finde noget du kan bruge.
Torben d. januar 14 2007 19:54:06
Læs mere · 8424 Fremvisninger · Udskriv

Side 1 af 4 1 2 3 4 >